Bilder, Resultat, och Små Referat Från TävlingarI Enduro, Supermoto, Isbana, Backe och Motorcross, Främst från Östhammars Kommun. Om du vill ha något publicerat på bloggen, skicka ett mail till nystrom.jan@hotmail.com. Foton tillhör bloggen och får ej publiceras utan medgivande av Jan Nyström

onsdag 25 januari 2012

Långbana

Joel Nyström har under 2011 tävlat för Gasarna ifrån Avesta ,han har kört 9 tävlingar utan för Sveriges gräns,.
Gräsbanetävling Melsungen, Tyskland

Gräsbanetävling i Lüdinghausen, Tyskland

Vinrankor  strax intill tävlingsplatsen i Lussac Frankrike

I väntan på start VM kval nr 11 bakom Joel är Klaus Peter Gerdeman  Tyskland , nr 6  Finland

Joel på träningen VM kval i Frankrike
19 aug EM semifinal gräsbana i Holländska Staphorst   efter  två omkull körningar så det blev en 11 plats .
7 juli Gräsbana i Tyska Melsungen  blev 7a
Mulmshorn Tyskland  Sandbana nu kändes det mycket bättre det blev en 4de plats  , tre dagar senare var det dags för Sandbana i Vasa Finland åter en fjärde plats trots lite motorbekymmer .
2 juni var det en Gräsbanetävling i Lüdinghausen i Tyskland en mycket speciell bana  långa rakor och tvära korta kurvor svårt för mej ,säger Joel, 12de plats.
VM kval Sandbana  i västra Frankrike utan för Artigues de Lussac , hårt motstånd med hal och svår bana  blev 2a  i ett heat men sämre i övriga heat det blev en 14 onde plats
21 maj Blev det Tjeckiska Mästerskapen i staden Marianzke Lazne det var lite problem med motorn det var hög höjd och svårt att få till rätt bestyckning men trots det en 8onde plats.
Första tävlingen var gräsbana i Balkbrug där blev det plats 9. Helgen efter gick det i  Lübbenau Tyskland 1 maj då sandbana det blev en åttonde plats .
Det stora landet när det gäller Långbana är Tyskland och Holland. Långbana kallas även  ”1000m” när det är sandunderlag .Det är permanenta banor i många länder, från 1930 talet till 1990talet var det en stor sportgren i Sverige  och då kördes det på travbanor. Gräsbana går som det låter på gräsunderlag och banländen varierar mellan 600m till 1100m, oavsett vilket underlag  så är farten hög uppemot 150km/t på raksträckorna och sedan på sladd genom kurvorna. Man startar 6 förare och kör 4 varv per heat. C:a 18 förare per tävling i A klassen Det är i stort sätt samma upplägg som Speedway . Motorcykeln är ungefär som en Speedway maskin men är har 2 växlad låda  lite större hjul annan karaktär på motorn  och inga bromsar (det är enorm motorbroms när man släpper gasen) effekt c:a 70 hkr varvar 13000-14000varv  acclererar som en formula1 bil.